8 Aralık 2010 Çarşamba

Galatamoda yeniden (Vogue Türkiye editörleri yazıyor)


Galatamoda yeniden

 
Galatamoda başlıyor. 22-26 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğin mekanı yine Tepebaşı TRT Binası önü. Ama standlar bu kez hava muhalefeti nedeniyle çadır içinde yer alıyor. 
Bu sene Galatamoda kapsamında herkese açık bazı etkinlikler var. Bihter Aida Pekin (Takı tasarımı), Mehtap Elaidi (Markalaşma süreçleri), Gamze Saraçoğlu (Sokak modası) ve Niyazi Erdoğan (Farklı erkek stilleri ve uygulama metodları) ile söyleşiler bunlardan bazıları.
Bu sene ayrıca, erkek koleksiyonları yapan tasarımcıların yanı sıra diğer tasarımcıların da erkekler için özel parçaları olacak.
 
Ayrıca Eastpak çantalarının tüm dünya ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği Eastpak Artist Studio kapsamında Türk tasarımcılarla yaptığı çalışmalar da Galatamoda'da satışta olacak. Tasarımcıların beyaz basic çantalar üzerine yaptıkları tasarımların satışından elde edilen gelir Çocuklar Gülsün Diye Fonu'na bağışlanacak.
Projeye katkıda bulunan tasarımcılar Bahar Korçan, Bihter Ayda Pekin, Cem Lokmanhekim, Özlem İkiışık, Deniz Mercan, Nejla Güvenç, Gamze Saraçoğlu, Deniz Kaprol, Tuvana Büyükçınar, Mehtap Elaidi, Elif Cığızoğlu, Atıl Kutoğlu, Özlem Süer, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya ve Gül Ağış.
Galatamoda'yı yeni yıl öncesi alışveriş listenizde üst sıralara eklemenizi tavsiye edyoruz.
EDİTÖRÜN NOTU:
Moda Tasarımcıları Derneği'nde Galatamoda heyecanı sürerken 7 yeni isim de derneğe üye olarak kabul edildi. Murat Aytulum ve Hakan Akkaya, Moda Tasarımcısı; Ebru Danyal ve Yusuf Kayı, Genç Moda Tasarımcısı; Serli Kecoğlu, İpek Terzi ve Songül Cabacı ise Gelecek Moda Tasarımcısı kategorilerinde dernek listesinde yerlerini aldılar.
-Barış Çakmakçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder